Meny Stäng

Val av utemöbler

Sommaren närmar sig med stormsteg, även om sommarmånaderna kanske känns något avlägsna just nu. Tiden går dock snabbare än de flesta av oss tror, och därför är det bra att vara ute i god tid, och redan nu börja förbereda inför den säsongen. Något som då behöver ses över är utemöblerna. Har du utemöbler som du är nöjd med? I så fall behöver du inte göra något mer på den fronten just nu, utan kan koppla av och vänta tills det är dags att plocka fram dem. Om du däremot har hunnit tröttna på möblerna, eller om de kanske rentav inte håller en sommar till, då är det dags att redan nu börja titta på alternativ. Det blir lätt urplockat i butikerna när det närmar sig sommar ännu mer, och därför är det bra att fatta ett beslut och köpa det man vill ha innan alla andra kommer på samma idé.


Vad avgör valet

Vad är det då som avgör valet när du väl har bestämt dig för att det ska bli nya utemöbler? Det kan vara en rad olika saker. Kanske är du väldigt bestämd när det kommer till hur möblerna ska se ut och känner att du inte är beredd att kompromissa. Då är det estetiska det som avgör valet. För andra kan det vara priset som är den viktigaste faktorn. Kanske kan man tänka sig att lägga till en hundring eller två om man hittar något som är finare än det första alternativet, men för denna grupp har ändå priset en mycket stor betydelse. Det finns även en tredje faktor som kan vara den avgörande, och det är materialet. Du kanske har bestämt dig för att det är just konstrotting du vill ha, och då är du förmodligen inte beredd att istället köpa utemöbler i plast bara för att de visar sig kosta mindre.

En fjärde faktor är det praktiska. Får du dina möbler levererade hem eller måste du hämta dem antingen i butik eller hos ett ombud? Att få dem levererade är naturligtvis en stor fördel, och om det inte kostar väldigt mycket extra kan det vara klokt att välja en butik som erbjuder hemleverans.

Underhåll

När du ska införskaffa nya utemöbler bör du faktiskt fundera en del över ditt materialval. Det finns material som kräver mycket underhåll och material som knappt kräver något underhåll alls. Väljer du till exempel att köpa utemöbler i trä så får du räkna med att du behöver ta hand om möblerna väl för att de ska hålla länge och inte bli missfärgade eller skadade. Väljer du däremot konstrotting så får du möbler som inte alls kräver speciellt mycket underhåll och som normalt står emot väder och vind på ett bra sätt.

Det estetiska, priset, leveransalternativ, material och underhållskrav är med andra ord några av de saker du bör fundera över och ta i beaktning när det är dags att välja nya utemöbler, oavsett om du bara vill ha ett litet bord och ett par stolar, eller om det handlar om en hel grupp loungemöbler.  

Dela gärna sidan: