Meny Stäng

Utomhusaktiviteter för familjen

Funderar ni på att ha en ute dag med familjen men inte riktigt vet vad ni kan göra? Då har ni kommit helt rätt för här nedan kommer vi lista en mängd olika aktiviteter du kan hitta på med din familj.

Utomhusaktiviteter på vintertid

Här kommer det en lista på vad du och din familj kan göra utomhus på vintern.

Åka Skridskor

Skridskor

När det är kallt ute och isen har fryst på så kan du och din familj åka skidor, ni kan leka i hockeyrinken, spela hockey på skoj eller något annat ni tycker är roligt. Är ni intresserade av konståkning så kan ni även öva på det. Att åka skidor är oftast gratis om det finns en allmän hockeyrink så ta med en termos med varmchoklad och lite fika så kan ni vara där och umgås så länge ni vill.

Skidor

Skidor kan man åka på olika sätt, vanliga längdskidor för att få komma ut och röra på sig kan vara kul. Sen kan ni även åka till någon anläggning för slalom för att få en lite sportigare utflykt.
Där kan ni även välja att åka snowboard istället om ni vill.

Pulka

Har ni en backe i närheten så kan ni gå dit och åka pulka, bob eller kanske matta ner för den. Roligt för barnen om dom gillar fart. Ni kan även ta varsin pulka till alla i familjen och tävla om vem som kan åka ner för backen snabbast.

Bygga konstverk av snö

Om ni vill göra någonting tillsammans utomhus men ändå stanna hemma på gården så kan ni bygga olika konstverk i snön, till exempel en snögubbe, iglo eller göra snöänglar. Enkel och rolig aktivitet för hela familjen och helt gratis att utföra.

Utomhusaktiviteter sommartid

Här kommer det en lista på vad du och din familj kan göra utomhus på sommaren.

Bada

Vad är härligare en varm sommardag än att ta med sig familjen till en badstrand och kasta sig i vattnet? Busa lite i vattnet och avsluta med en mysig fika på stranden innan ni åker hem. Det är något som jag personligen tror kommer uppskattas av hela familjen.

Bada i havet eller i en sjö

Spela spel

Det finns mängder med spel ni kan spela utomhus. Till exempel kan ni åka på en tripp och spela minigolf om det finns anpassade banor för både stora och små. Sen kan ni även spela spel hemma, till exempel kubb. Då kan ni anpassa banan efter hur långt alla i familjen orkar kasta.

Dela gärna sidan: