Meny Stäng

Så tar du hand om dina utemöbler

När det är fint väder vill man gärna vara ute och njuta av det. Därför är inredningen av din uteplats, balkong eller altan lika viktig som att inreda inne i hemmet.
Man vill gärna ha det snyggt och bekvämt när man spenderar tid på sin uteplats.

Få dina utemöbler att hålla längre

Men det gäller ju också att få utemöblerna man väljer att hålla länge för att slippa köpa nya möbler varje vår och sommar. Genom att välja ett hållbart material och att ta hand om sina utemöbler på rätt sätt kan man få de att hålla år efter år.

Utemöbler kan utsättas för mycket i med att de står utomhus, genom att välja tåliga och mer hållbara möbler kan man njuta av sin möbler en längre tid. Sedan gäller det självklart även att man tar hand om möblerna för att de ska hålla sig fräscha och finnas en längre tid.

Se till att hålla möblerna rena och fria från sporer, sotnedfall, pollen och andra saker som kan komma att gro eller förstöra möblerna. Sedan gäller det även att skydda sina möbler från olika väderslag och ännu viktigare är det att ta in möblerna under vinterhalvåret för att de inte ska bli förstörda av frost, kyla och snö.

Slipp vatten- och fuktskador

För att skydda möblerna under sommaren från regn kan man använda sig av ett platsskydd som man kan täcka de med, för att slippa vatten- och fuktskador. Även fast man har tak kan det ändå blåsa in regn och därför är det bra att använda platsskydd oavsett om det finns tak eller inte.

Sedan kan möblerna också behöva underhåll beroende på vilket material de är gjorda av. Är det trämöbler, kan de behöva slipas, lackeras och oljas in för en bättre hållbarhet.

Möbler gjorda av aluminium eller och rostfritt är däremot enklare att ta hand om, de behöver endast hållas rena och fräscha. Men även om de är tåliga bör det inte förvaras ute under vinterhalvåret!

Dela gärna sidan: