Meny Stäng

Möbler inom vård och omsorg samt industri

Precis som att du kanske har en soffa i vardagsrummet eller ett köksbord i köket för att det är praktiskt, så har även vården och industrin det. Skillnaden är att du i ditt hem kanske har möbler som är rent estetiska men inte används (som en estetiskt tilltalande bänk under en vacker tavla) medan det i publika miljöer är möbler som ska ha ett praktiskt syfte. Du hittar möbler både till vården och industrin hos azdesign möbler på nätet.

Vården och omsorgens möbler

Vården är uppdelad i offentlig regi (landsting) och privat regi (privata vård- och omsorgskliniker). Oftast är möblerna i den privata regin av bättre kvalitet och är därmed dyrare än möblerna i den offentliga regin. Britsar är mycket vanliga inom både vården och omsorgen, det är av förklarliga skäl. När man undersöker en patient, vårdar den och opererar vederbörande så är det oftast mest optimalt om denne ligger ned.

Britsarna måste klara alla kroppstyper och ska tåla överviktiga människors tyngd. Skrivbord är oumbärliga för personalen på sjukhus och äldreboenden då datorer och kontorsmateriel står där. Utan datorer kan de idag omöjligen genomföra sina arbetsuppgifter helt och hållet då mycket av arbetet sker digitalt. Stolar är viktiga i exempelvis väntrum för gamla och sjuka människor som inte klarar av att stå längre perioder. Att ha anpassade möbler inom vård och omsorg är mycket viktigt.

Byrålådor och hurtsar är viktiga för att förvara saker i. I många fall är dessa låsbara så att varken patienter eller kollegor som inte har behörighet att få använda sakerna ska komma över dessa.

Industrin

Industrin är något svårare att beskriva då det finns så många olika typer av industrier. Det finns fabriker som tillverkar bilar, industrier som tappar upp läsk och mejerier samt andra typer av industrier.

Industristolar är stolar som är anpassade för industrier. De kan exempelvis tåla värme, vara mer motståndskraftiga mot rost och tåla syraangrepp bättre än vanliga stolar. Här kan du köpa industristolar. Arbetsbord där man förvarar skruvar, muttrar, verktyg och annat är mycket vanliga i industrin. Att ha allt på golvet är inte bra för arbetarnas ryggar då de måste böja sig varje gång de ska plocka upp något. Oftast är det bättre att lägga pengar på att tillverka bra möbler för arbetarna än att de behöver sjukskriva sig med jämna mellanrum och därmed leder till en större ekonomisk förlust för företaget.

Det läggs naturligtvis inte lika stora resurser på att göra bra möbler för besökare i industrin som för patienter i vården. Det finns ju ingen som tvingar dig att besöka en industri medan du kanske måste gå till läkaren om du har problem.

Dela gärna sidan: