Meny Stäng

Hur ska man inreda sin restaurang?

Hur ska man inreda sin restaurang?

I en restaurang kommer det ständigt in kunder och som restaurangägare vill man att de ska komma tillbaka och atmosfären i din restaurang spelar en stor roll. Oavsett om du nyss har startat restaurangen och behöver inreda eller om du ska renovera den så hjälper vi dig med det du behöver. En restaurang behöver vara strukturerad för att inte se stökig ut. Dina kunder kommer bestämma om de vill gå in i din restaurang eller om de ska gå så fort de kommit in genom dörren. En bra miljö är viktig.

Inreda

För att kunna inreda din restaurang måste du först bestämma dig för hur du vill att det ska se ut, vilken atmosfär vill du ha. Det är även viktigt att din restaurang reflekterar över de olika marknadstrenderna. Ta en titt på andra restauranger för att se hur de har gjort. En sak att tänka på är att neutrala färger aldrig kan gå fel. Det ger stil och blir inte för mycket. För att få en lyxig känsla i din restaurang är det viktigt att inte heller dekorera för mycket, håll det snyggt och enkelt. Om du behöver hjälp kan du anlita en inredare för att skapa den bästa atmosfären för just din restaurang.

Möbler

När det gäller möbler till restaurang är det viktigt att allt håller samma stil för att det inte ska bli för mycket. Utemöblerna bör matcha möblerna inomhus. Det är också viktigt att tänka på funktion. Du behöver kanske kunna stapla stolarna för att städa på bästa sätt. Möblerna du behöver är sittmöbler, bord, utemöbler, belysning och hyllor eller skåp till förvaring.

Tänk på vilka möbler du har i din restaurang.

Tänk på att inte ha samma möbler överallt, oftast kan kunderna välja mellan stolar eller soffor att sitta i de flesta restauranger. Har du en bar i din restaurang är det viktigt att tänka på att barstolarna matchar resten av stolarna för att få en helhet. För att välja vilka sorters möbler du vill ha behöver du tänka på vilka som passar bäst in. Skinn, tyg eller trä? Stol eller fåtölj? Kom ihåg att också tänka på funktionen om du behöver stapla stolarna för att städa. Innan du köper möbler kan du först leta efter inspiration för att veta exakt vad du vill ha. Det samma gäller för möbler till konferensrum, tänk igenom ditt beslut och vad som passar bäst i ert konferensrum.

Matcha konceptet

Din inredning behöver matcha ditt koncept, vilket gäller exakt alla restauranger. Oavsett om det är ett hamburger hak eller en kinarestaurang – allt måste matcha. Tänk också på att det måste vara enkelt att ta sig runt i restaurangen, både för kunder och anställda.

Besök www.azdesign.se för att hitta ett stort utbud av möbler till restauranger och konferensrum.

Matcha konceptet

Dela gärna sidan: