Meny Stäng

Hammockar

För den som verkligen gillar att slappa och ta det lugnt utomhus, är hammockar perfekta. De gör nämligen att man verkligen slappnar av på ett annorlunda sätt än om man ligger i en soffa, sitter i en fåtölj och så vidare. Eftersom hammockar dock inte varit så populära i Sverige så länge, är det svårt för många att veta vad man egentligen ska tänka på när man skaffar en hammock. Därför kommer här några tips som hjälper dig välja rätt.

Klicka här – Se hela sortimentet av hammockar

Tänk på materialet

De flesta hammockar, åtminstone de lite mer traditionella varianterna, är nämligen gjorda av bomull. Många tycker förvisso att det känns skönt och bekvämt, men bomull blir lätt smutsigt. Blir hammocken blöt, finns det även risk för mögel och andra liknande otrevligheter på den.

Vi tycker därför att man ska välja en variant som lätt kan tvättas och rengöras vid behov. Om man absolut vill ha en bomullshammock. Men ett annat alternativ är även att överväga hammockar i andra material, t.ex. olika plastblandningar, där dessa problem inte förekommer.

hammockar
[Bild: Hammock från FurnitureBox]

Välj ut en plats där du vill ha din hammock

De flesta hängmöbler kommer nämligen med rep och andra fästmekanismer som måste fästas i väggar, bjälkar och liknande. Har man sådana platser att fästa ändarna i, bör man ser hur långt ifrån varandra dessa är. För att veta hur stor hammocken man bör skaffa bör vara. Har man inte en sådan plats, finns det även hammockar med ett ställ. Dessa gör att man inte måste fästa ändarna någonstans. Men de flesta tycker att dessa hängmöbler känns mindre stabila och sköna att ligga i, så de flesta föredrar faktiskt en traditionell hammock.

Recension:

Hammockar
Betygsatt av: Billiga-Utemöbler.se
Betyg: 4.6/5

Har man ingen specifik plats där man vill ställa sin hammock, finns det även hammockar som lätt går att flytta från en plats till en annan. Men återigen, dessa är mindre stabila, och därmed inte lika trevliga att ligga och vila i, vilket gör att dessa endast bör väljas om man inte har något annat val.

Titta på utseendet

Vissa gillar hammockar som ser ganska neutrala ut, medan andra gillar mer färgglada och mönstrade varianter, t.ex. hammockar som har indianmönster, sydamerikanska mönster, och liknande. Det finns alla möjliga varianter att välja mellan, men i vissa butiker säljs inte alla sorter. Vet man med sig att man vill ha en viss stil på hammocken, kan det därför krävas att man letar efter detta hos flera återförsäljare.