Meny Stäng

Trädgårdsbord

Varför det kan vara trevligt att ha ett trädgårdsbord hemma i trädgården är nog inget som behöver förklaras närmare, de flesta förstår nog hur många olika aktiviteter man kan ägna sig åt vid ett sådant bord. Däremot finns det en del saker som man kanske inte nödvändigtvis tänker på när man ska köpa ett trädgårdsbord, som vi vill förklara lite om i denna artikel. Här kommer vår checklista gällande saker du bör tänka på när du väljer ett av dessa bord att köpa.


Stort utbud av bord till uteplatsen.


Stabiliteten

Ett rangligt bord är nämligen inte alls trevligt, vare sig inomhus eller utomhus. Vi rekommenderar därför att alla som vill skaffa ett trädgårdsbord tittar noggrant på hur stabilt det bord man är intresserad av. För att göra detta kan man förstås känna på bordet, stöta till det lite, samt titta på konstruktionen. Ju tyngre och mer robust bordet känns, desto bättre är det!

Materialet

Du vill ju givetvis inte att bordet ska se annorlunda ut allt för snabbt, eftersom det förstörs av regn och liknande, eller för att du inte skötte om det på rätt sätt. Därför är det en bra ide att välja ett trädgårdsbord gjort av ett material som kräver minimalt med underhåll, som dessutom är hållbart.

Det finns flera bra material att välja mellan, så vilket lättskött, tåligt material man väljer är en smaksak. Vad vi dock rekommenderar dig att göra är att bekanta dig med de olika material du kan välja mellan, och läsa på om varje materials specifika fördelar och nackdelar, för att på så vis kunna göra ett välunderrättat val av material till dina utemöbler.

Trädgårdsbord

Storleken

Det finns nämligen både väldigt små och väldigt stora trädgårdsbord att välja mellan, men vad som funkar bäst, samt vad som passar in bäst i den egna trädgården, varierar förstås. Du bör därför mäta det utrymme där du tänkt ställa bordet, och anpassa ditt val efter det.

Recension:

Trädgårdsbord
Betygsatt av: Billiga-Utemöbler.se
Betyg: 4.8/5

Tänk på att inte bara bordet, utan även stolar, bör rymmas på utrymmet, och att du förmodligen vill ha lite plats över också, så att du inte behöver sitta allt för trångt.