Meny Stäng

Rottingmöbler

Rottingmöbler ökar allt mer i populäritet, men alla som är intresserade av detta material vet inte så mycket om det. Istället är det faktiskt vanligt att många misstar rotting för bambu, som ju är ett annat populärt material att tillverka möbler av, så dåligt känner de till rotting och hur det ser ut!

Företag som säljer rottingmöbler

 • Confident Living
 • ConfidentLiving har ett stort sortiment av rottingmöbler.

  Kompletta trädgårdsgrupper och loungemöbler.

  Snabba leveranser
  Fri frakt över 150 kr
  Nordens största möbelsortiment
 • Beställ online:
 • Furniturebox
 • Furniturebox har ett mycket stort sortiment av fina rottingmöbler.

  Teakmöbler, hammockar och överdrag till utemöbler.

  365 dagar öppet köp
  Personlig service
  Snabba leveranser
 • Beställ online:

Om det är så att även du är intresserad av rottingmöbler, kommer här dock en kort introduktion till detta material, samt möbler tillverkade av det:

Vad är rotting?

Rotting tillverkas av en palm som växer i delar av Afrika, Asien och Australasien, och har länge varit ett material som befolkningen i dessa områden tillverkat både möbler och en hel del annat av. Det förekommer flera olika typer av rotting, men det mesta av den rotting som vi kan köpa i Sverige kommer från södra Asien samt sydost Asien. (Indonesien är för närvarande den största exportören av rotting i världen), där det är vanligt att man odlar rotting även för kommersiella ändamål.

De träd som rotting tillverkas av växer tillbaka igen snabbare än många andra trädsorter, vilket gör att det är möjligt att odla mycket rotting i de områden där detta finns. Rotting är dessutom lättare än de flesta andra trädsorter, vilket gör det lättare att transportera. Om det odlas för kommersiella ändamål. Rotting är även lätt att böja, vilket gör att det kan användas på andra sätt än de flesta andra trädsorter som möbler tillverkas av. Vilket gör att rottingmöbler kan vara mer intressanta och ovanliga rent utseendemässigt än möbler tillverkade av annat trä.

Varför gillar då folk rottingmöbler?

För de första upplevs dessa möbler ofta inte som lika tunga och robusta som möbler tillverkade av andra trädslag. Vilket tilltalar dem som vill ha ett lite mer luftigt intryck i hemmet. Det gör även möblerna lätta att flytta runt, i jämförelse med andra möbler, vilket många ser som positivt. Framför allt om det är utemöbler det gäller, då man ju ofta vill flytta på dessa med jämna mellanrum.

För det andra gillar många den färg som rotting har naturligt, då detta påminner dem om tropiska miljöer. (Skulle man inte göra det, kan rottingmöbler förstås även målas, för att på så vis få en annan färg)

Sist men inte minst är det faktum att man kan böja, vrida, vända och på andra sätt manipulera rottingen en viktig faktor, då detta som sagt gör att väldigt ovanliga möbler kan tillverkas av detta trevliga material.

Vad ska man då tänka på om man bestämmer sig för att skaffa rottingmöbler?

Som sagt är det populärt att ställa möbler tillverkade i dessa material utomhus. Om det är det man tänkt göra, är det ytterst viktigt att man ser till så att möblerna är behandlade för att motstå vädrets påfrestningar på något vis. Det finns flera typer av behandlingar som kan åstadkomma detta, men det är viktigt att komma ihåg att rotting som är helt obehandlat inte står emot tufft väder så bra. Detta är inte ett så stort problem i de länder som rottingen kommer ifrån, men i Sverige kan detta skapa problem. Köp därför inte obehandlad rotting om det är tänkt att möblerna ska stå ute.

Rottingmöbler

Vidare tycker de flesta att rotting inte är särskilt bekvämt att sitta på under längre stunder. Det är därför att föredra att man skaffar rottingmöbler som har någon form av kuddar eller liknande där man ska sitta, då detta kan öka komforten för den som använder möblerna betydligt. Exakt hur mycket stoppning och vilken typ av kuddar som är bäst är dock något av en smaksak. Vi kan dock tipsa om att det kan vara bra att välja kuddar och annan klädsel som kan maskintvättas.

Hålla dem rena

Detta då det blir betydligt lättare att hålla dem i gott skick och rena, även efter att något lite mer oväntat händer med dem, som att man spiller något på dem, smuts hamnar på dem och så vidare. Detta händer nästan alltid vid något tillfälle, och då kan det vara skönt att kunna rengöra möblerna på ett enkelt sätt.

Trots att de flesta konstrottingmöbler vidare är ganska nätta, är det även bra att se upp med att man inte köper för stora möbler. Det kan därför vara en utmärkt inte att mäta utrymmet där man tänkt ställa möblerna, för att se så att man håller sig till rätt mått. Glöm dock inte att det ofta är snyggast om man har lite luft mellan möblerna också, så försök inte ställa in allt för många möbler på ett och samma ställe.

Recension:

Rottingmöbler
Betygsatt av: Billiga-Utemöbler.se
Betyg: 4.8/5

För den som ska ställa de nya möblerna i ett lite mindre utrymme kan det vidare vara smart att undvika rottingmöbler i mörka färger. Detta eftersom dessa lättare uppfattas som att de tar mer plats. Däremot har ljusa färger, t.ex. vitt, en tendens att förstora det utrymme där man ställer möblerna. Så har man möjlighet till detta, är vitmålade eller andra ljusa rottingmöbler ett bättre val i dessa fall.

Dela gärna sidan: