Meny Stäng

Matgrupper

Om man kan äta ute där hemma, är detta förstås något som kommer väldigt väl till pass när man har gäster. Men det kan dessutom vara väldigt trevligt för dig som bor där, för visst är det väl lite av en lyx att kunna äta utomhus när man vill? Frukost ute i trädgården är t.ex. väldigt mysigt, och det samma gäller att kunna äta middag på kvällen under de nätter då det är ljust ute även ganska sent.

Klicka här – Se hela sortimentet av matgrupper

Matgrupp - snygga matgrupper online

Fast många lägger mycket tid på att välja matgrupper att ställa inne, är det dock inte lika självklart för alla att lägga ned lika mycket möda på att hitta en matgrupp att ställa inne. Detta är dock synd, för en bra matgrupp att ställa ute behöver inte kosta mer eller vara svårare att hitta än en sämre variant. För att hjälpa dig hitta den rätta matgruppen för just din uteplats eller trädgård, kommer här därför några tips:

Välj bra material

Trä och starka och tåliga metaller är nästan alltid ett bra val, då dessa material håller länge, kräver lite underhåll och även ser bra ut. Exakt vilket trä och vilken metall man vill ha kan dock variera något, beroende på tycke och smak, så det är en bra ide att lägga lite tid på att jämföra några olika varianter med varandra innan man bestämmer sig för vilket material man vill satsa på.

Mest får man för sina pengar om man lyckas välja ett material som även åldras snyggt. Teak är ett sådant material, men det finns även en del andra. Då kan man räkna med att möblerna man skaffar är finare om några år än vad de var vid inköpstillfället, och vem skulle väl tacka nej till detta?

Fundera på om du kommer att behöva flytta på möblerna ofta

I så fall är det smart att välja en matgrupp som är tillverkad av ett lätt material. Då detta kommer att göra det lättare att flytta på möblerna så fort som det behövs. Aluminium, plast och rotting brukar vara de lättaste alternativen man kan hitta. Men givetvis finns det en del andra alternativ också, om det är så att man har något emot dessa material.

Välj rätt storlek

Vad detta är, beror förstås på hur stor din uteplats eller trädgård är. Då det viktigaste är att dina utemöbler passar ihop med denna plats storleksmässigt, och inte tar upp allt för mycket plats. Mät därför de utrymmen som kanske är lite problematiska noga, och ha sedan alla dessa mått i åtanke när du väljer en matgrupp.

Glöm inte att det finns matgrupper för alla storlekar. De minsta matgrupperna består ju bara av ett litet bord och två stolar, men för den som behöver något större finns det så stora alternativ som bord som rymmer 12 personer till och med, så variationen är väldigt stor.

Tänk på rengöringen

När det gäller möbler som ställs utomhus, är det verkligen viktigt att det går att rengöra dessa möbler så lätt som möjligt. Givetvis är matgrupper som ställs utomhus inget undantag. För visst vill man väl ha det så rent som möjligt där man äter?

Olika ytor och material är dock inte lika lätta att rengöra. Vilket gör att det är vettigt att göra lite research gällande vad som egentligen går lättast att få rent. Och sedan välja dessa material på matgruppen man skaffar.

(Som ett tips kan vi även tipsa om att om du väljer att ha sittdynor eller liknande på stolar eller soffor som ingår i matgruppen. Så är det bra om de överdrag dessa har kan slängas in i en tvättmaskin, för vad kan väl vara enklare än det?)

Välj en stil som matchar din uteplats

Då kommer nämligen matgruppen du skaffar att inte bara göra din uteplats eller trädgård mer funktionell och ge den ett nytt användningsområde. Utan den kommer även att göra hela detta utrymme finare, och mer genomtänkt.

Oavsett hur din uteplats eller trädgård ser ut idag, bör du därför försöka matcha det som redan finns där nu med den nya matgrupp du skaffar. En del väljer att satsa på en viss färg, eller vissa färger. Andra på ett visst material eller en särskild form. Hur du vill få det hela att matcha är upp till dig, men vi uppmanar dig att försöka genomföra någon slags matching i alla fall.

Recension:

Matgrupper
Betygsatt av: Billiga-Utemöbler.se
Betyg: 4.7/5

Var inte rädd för färg

De allra flesta väljer förstås matgrupper att ställa utomhus som är i lite trista och neutrala färger (vitt, svart, brunt och beige är t.ex. populära val). Vilket är förståeligt, men det kan faktiskt vara väldigt trevligt med en färgklick på uteplatsen eller i trädgården också.

Det tillverkas matgrupper i massvis med mer udda färger också, från rosa till lila, turkost, blått, rött och så vidare. Känner du någon dragning till dessa färger, och tycker att detta skulle kunna passa in på din uteplats? Var därför inte rädd för att välja en lite roligare färg på möblerna du köper!