Meny Stäng

Loungegrupper

En möbeltyp som ökat enormt i populäritet under senare år, och som många därför undrar över, är så kallade loungegrupper. Denna möbelgrupp har nämligen inte varit så vanlig i Sverige så länge, vilket gör att alla inte ens vet vad en loungegrupp är. Detta tänkte vi därför försöka reda ut i denna artikel, för att du förhoppningsvis lättare ska kunna avgöra om en loungegrupp för uteplatsen är något för dig eller inte.

>> Klicka här – Se hela sortimentet av loungegrupper

Loungemöbler och loungegrupper

Vad är egentligen en loungegrupp?

Man kan säga att en loungegrupp påminner om en soffgrupp som man har inne. Med det undantaget att en loungegrupp är tänkt att ställas utomhus.

Loungegrupper består därför i regel av en soffa, ett par fåtöljer och ett soffbordsliknande bord för utomhusbruk. Dessa möbler är därför perfekta att använda om man vill kunna fika utomhus, sitta och läsa eller helt enkelt umgås utomhus. Eftersom de är mer bekväma att sitta på än t.ex. matbordsgrupper utomhus, men samtidigt ligger man inte ned i dem, som man t.ex. gör på solstolar.

Däremot bör inte den som mest vill äta utomhus skaffa en loungegrupp som den enda möbelserien för uteplatsen. Detta p.g.a att loungegrupper i regel har låga bord, som inte är lika bekväma att äta vid som matbord för utomhusbruk.

I regel brukar de som skaffar dessa möbelgrupper därför kombinera dem med åtminstone en annan möbelgrupp också. Vilket gör att loungegrupper främst är att rekommendera i de fall då man har en lite större uteplats. Där flera olika möbler får plats, eller flera olika områden där möbler kan ställas i trädgården eller på gården.

Fördelar med dessa möbelgrupper

Det tillverkas loungegrupper i mängder med olika färger, material och stilar. Detta gör att de flesta utan några större problem kan hitta en loungegrupp som passar deras uteplats på alla sätt och vis. Det finns dessutom både väldigt billiga och väldigt påkostade varianter, samt alla möjliga varianter däremellan att välja mellan. Så oavsett plånboksstorlek, bör du också kunna hitta något passande.

Bra att veta om du skulle vilja köpa en möbelgrupp av det här slaget

Utbudet av dessa möbler är störst under den tidiga våren, dvs. i mars och april, ju närmare sommaren man kommer, desto mer utplockat brukar det vara hos återförsäljarna som säljer utemöbler.

Recension:

Loungegrupper
Betygsatt av: Billiga-Utemöbler.se
Betyg: 4.8/5

Den bästa tiden att skaffa dessa möbler är därför så tidigt på året som möjligt. I så god tid innan sommaren som det bara går.