Meny Stäng

Hängmattor

För många är känslan av att sitta eller ligga i en hängmatta på sommaren oslagbar. Och vad skulle väl kunna vara bättre än att faktiskt ha en helt egen hängmatta där hemma? Som tur är, finns det nu många alternativ för den som vill skaffa detta, att kunna köpa en egen hängmatta. För att hängmattan endast ska vara till glädje, och inte till besvär på något sätt, finns det dock en del saker man bör tänka på, exempelvis.

>> Klicka här – Se hela sortimentet av hängmattor

Att välja en tillräckligt stor och stark hängmatta

Detta gäller framför allt om man vill kunna ligga flera stycken i hängmattan, eller om man är lite större, eller väger lite mer. De minsta hängmattorna som säljs kan då vara lite mindre lämpliga, så kolla upp så att hängmattan du tittar på klarar av både din, eller den sammanlagda, vikten och längden. Detta gör du enkelt genom att titta på hängmattans specifikationer.

Hängmattor

Fundera på vilket material som är bäst

Många hängmattor är nämligen tillverkade av olika naturmaterial, vilket förstås är trevligt, då dessa brukar vara bekväma. Samtidigt är det dock så att dessa material ofta lätt blir smutsiga, och inte alltid är helt rätta att rengöra, om de smutsas ned väldigt mycket. Det kan därför vara bra att välja ett mer lättrengörligt material. Eller en variant som är lättare att rengöra istället för de enklaste och vanligaste modellerna, åtminstone om man inte vill behöva köpa en ny hängmatta varje år. Polyester kan exempelvis vara ett mycket bra val.

Recension:

Hängmattor
Betygsatt av: Billiga-Utemöbler.se
Betyg: 4.4/5

Titta på hur du hänger upp hängmattan

Flera olika tekniker och lösningar kan nämligen användas för detta. Men vad som funkar bäst beror lite på var du vill hänga hängmattan. Det är därför att rekommendera att man tittar på flera olika modeller. Detta för att man ska förstå vilka valmöjligheter man har, och vilken av dessa som passar en själv, och den egna uteplatsen, bäst.